Att leva med funktionshinder

Funktionshinder och funktionsnedsättningar är oerhört vanligt förekommande, men samtidigt väldigt begränsande. Oavsett om det handlar om fysisk, psykisk eller kognitiv nedsättning så är det något som präglar hela vardagen för såväl den drabbade som nära och kära. Ibland kan det kännas lika dystert som svartvita posters, men så länge hoppet finns så rör man sig alltid mot bättring. Och för såväl de som lever med funktionshinder som de som arbetar med drabbade personer har man börjat se ett ljus i slutet av tunneln. Mycket handlar om att enorma framsteg inom forskning och medicin har gjort det enklare för personer att leva fullgoda liv trots hinder och nedsättningar.

Särskilt för barn så kan funktionshinder vara en extra svår fråga. Både när de själv är drabbade, och när en närstående eller klasskamrat lider av en åkomma. Då är det viktigt att kommunicera och vara öppen med var det hela innebär. För med förståelse så kommer också möjligheten att hantera situationen på ett enklare sätt. Men det är så klart enklare sagt än gjort.

När det kommer till att leva med funktionshinder så har vi inga hemliga knep som gör sakerna lättare. Det enda vi kan rekommendera är att ta dagen som den kommer, lita på din magkänsla och var öppen för kommunikation. Var aldrig orolig för att ta all hjälp finns. För endast genom att acceptera att saker och ting är som de är får man styrkan som krävs för att gå vidare. Vi önskar dig all lycka till i världen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.